Oma’s Rendang (Danny Jansen)

Oma’s Rendang (Danny Jansen)

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

  • 2H30

    Rusttijd

Ingrediënten

  • BOEMBOE:
  • 1 rode peper
  • 1 rawit
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 6 kemirinoten
  • 2 cm gember
  • 1 el gemalen korianderkorrels
  • RENDANG:
  • 800 g rundvlees
  • arachideolie
  • 2 cm laos
  • 1 stengel citroengras
  • 2 salamblad (Indisch laurierblad)
  • 4 djeruk purut (Indisch limoenblad)
  • 200 ml bouillon
  • 1 el bruine suiker
  • 200 ml ketjap manis
  • GARNERING:
  • 1 lente-ui
  • 1 komkommer
  • 1 rode peper

Bereidingswijze

BOEMBOE Snijd de rode peper en de rawit in stukjes. Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook. Schil de gember en snijd fijn. Maal dit alles fijn in het bakje van de staafmixer tot een fijne boemboe.

RENDANG Zet de Multicooker aan en stel in op het programma ’Crust/Fry’. Verwarm het apparaat 5 minuten voor. Voeg de boemboe met de laos, citroengras, salamblad, djeruk purut toe en bak vervolgens 5 minuten met de klep open. Roer regelmatig door. Snijd het vlees in blokjes van 3x3 centimeter. Voeg deze samen met de bruine suiker toe aan de boemboe. Voeg de bouillon en de ketjap manis. Zet de Multicooker op het programma ‘Stew’ en laat het gerecht 2 uur stoven met de deksel dicht. Roer van tijd tot tijd door.

Garneer met gesneden lente-ui, komkommer en een rode peper.

Benodigde Tefal producten