Ossenhaas uit Madagaskar

Ossenhaas uit Madagaskar

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 500 g ossenhaas in blokjes
  • 1 ActiFry-lepel maizena
  • Ongeveer 1/2 theelepel zout en 1/2 theelepel peper
  • 1 ActiFry-lepel raapzaadolie
  • 500 g krieltjes, in kwarten (grotere exemplaren in meer stukken snijden)
  • 500 ml kleingesneden tomaten, zonder de zaadjes
  • 1 ui in dunne ringen
  • 300 ml runderbouillon
  • 1 ActiFry-lepel tomatenpuree
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 ActiFry-lepel fijngesneden verse gemberwortel
  • 750 ml baby-rucola of spinazie

Bereidingswijze

Schud de blokjes vlees om met de helft van de maizena, zout en peper. Doe het vlees in de ActiFry.

Verdeel de helft van de olie er gelijkmatig overheen. Laat 8 minuten draaien of totdat het vlees bruin is. Schep het vlees in een kom en houd apart.

Doe de rest van de olie met de aardappels, tomaten, ui, bouillon, tomatenpuree en knoflook in de ActiFry. Laat 40 minuten draaien. Meng de rest van de maizena met wat water tot een gladde massa. Voeg toe aan de groenten en laat 5 minuten meekoken.

Doe het vlees met de vrijgekomen sappen en de gember erbij. Laat nog 5 minutendraaien, of totdat het vlees goed warm is en de aardappelen gaar zijn.

Meng de rucola door het gerecht. Breng zo nodig op smaak met peper en zout.

Benodigde Tefal producten