PARIS - BREST

PARIS - BREST

Nagerechten

  • 5

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 80 g BOTER
  • 150 g BLOEM
  • 4 EIEREN
  • ZOUT GARNITUUR: 2 EIEREN
  • 3 EIDOOIERS
  • 100 g SUIKER
  • 40 g MEEL
  • 30 g MAÏZENA®
  • 700 ml HALFVOLLE MELK
  • 50 g BOTER
  • 125 g PRALINÉ
  • 100 g POEDERSUIKER
  • 50 g AMANDELSCHILFERS

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190°C hete lucht. Maak zoet soesjesdeeg (P. 16).

Bekleed een plaat met bakpapier, doe het soesjesdeeg in een spuitzak en maak een kroon op de plaat.

Bak 25 min, verlaag de oventemperatuur tot 160°C en verleng de baktijd met 20 min.

Plaats de klopper, doe de eieren en de eidooiers, de suiker, de bloem en de Maïzena® in de keukenmachine. Mix gedurende 1 min op snelheid 6 en voeg de melk toe.

Plaats de dop en start het dessertprogramma op snelheid 4 op 90°C gedurende 12 min.

Wanneer het programma klaar is, voeg je de boter en de praliné toe en mix je het geheel op snelheid 7 gedurende 1 min.

Doe de room in een spuitzak en laat afkoelen.

Snij de kroon in tweeën in de breedte en versier de binnenkant met room.

Leg de andere helft op de room en bestrooi met poedersuiker en amandelschilfers.

Dien direct op.

Benodigde Tefal producten