PITTIGE GESTOOMDE GAMBA'S

PITTIGE GESTOOMDE GAMBA'S

Voorgerechten

  • 6

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 SJALOT
  • 1 RODE PEPER
  • 2 TENEN KNOFLOOK
  • 2 cm GEMBER
  • 4 TAKJES KORIANDER
  • 1 LIMOEN
  • 20 ml ARACHIDEOLIE
  • 500 g GEPELDE GAMBA’S
  • LIMOENMAYONAISE: 1 LIMOEN
  • 1 TEEN KNOFLOOK
  • 1 × BASISRECEPT MAYONAISE
  • ZOUT
  • PEPER

Bereidingswijze

Pel en snij de sjalot en knoflook grof. Snij de rode peper in grove stukken.

Plaats het ultrablade-hakmes en doe de sjalot, knoflook en peper samen met de koriander in de keukenmachine.

Draai op snelheid 12 voor 5 sec.

Doe het mengsel in een aparte schaal.

Rasp de limoen en voeg toe aan het mengsel.

Voeg limoensap en de olie toe en meng het geheel.

Voeg tot slot de gamba’s toe en zet het geheel in de koelkast om te marineren.

Verwijder het ultrablade-hakmes en, vul de keukenmachine met 0,7 L water.

Plaats de gamba’s in de stoommand en start het stoomprogramma gedurende 12 tot 15 min.

Limoenmayonaise.

Maak mayonaise volgens het basisrecept.

Voeg de fijngesneden knoflook, limoenrasp en limoensap toe.

Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de gamba’s met de limoenmayonaise.

Benodigde Tefal producten