Paddenstoelenpaté

Paddenstoelenpaté

Bijgerechten

  • 5

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 300 g platte paddenstoelen (bij voorkeur zelf geplukte wilde paddenstoelen)
  • 1 el (15 ml) olijfolie
  • Snufje gedroogde tijm
  • 1 sjalotje (gesnipperd)
  • Eventueel 1 teen knoflook uit de knijper
  • 1 el (15 ml) versgehakte peterselie
  • 3 hele eieren (losgeklopt)
  • 150 ml magere room
  • 150 ml melk
  • Zout en peper
  • 4 of 5 hittebestendige ramequinschaaltjes of 6 timbaaltjes die in het mandje van de snelkookpan passen.

Bereidingswijze

Hak de paddenstoelen fijn. Verhit de olijfolie in de open pan. Bak de paddenstoelen zachtjes met de tijm ongeveer 5 minuten.

Voeg sjalot, knoflook, fijngehakte peterselie en zout en peper toe. Roer door elkaar. Roer de eieren, de room en de melk erdoorheen.

Vet hittebestendige ramequinschaaltjes of timbaaltjes in met boter. Schep het paddenstoelenmengsel erin. Plaats de steun op de bodem van de snelkookpan. Giet er 750 ml water bij. Doe de vormpjes in het mandje en zet het mandje op de steun. Bedek met een oud, hittebestendig bord.

Kies drukniveau 1. Sluit het deksel en breng volledig onder druk. Laat 15 minuten koken. Neem de snelkookpan van het vuur en laat op kamertemperatuur afkoelen zonder de stand van de drukregelaar te veranderen. Open het deksel wanneer de drukindicator zakt. Laat de vormpjes afkoelen, maak dan de zijkanten los en stort voorzichtig op een bord.

Benodigde Tefal producten