Pannenkoeken met appel-brandyvulling

Pannenkoeken met appel-brandyvulling

Nagerechten

  • 6

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

Ingrediënten

  • 1,3 kg goudreinetten
  • 110 g boter
  • 900 g basterdsuiker
  • 110 g gekonfijte citrusschilletjes
  • Snufje gemalen nootmuskaat
  • 700 g rozijnen
  • 700 g sultana's
  • Sap van 1 citroen
  • Brandy naar smaak

Bereidingswijze

Bak 6-8 pannenkoeken volgens het vertrouwde recept en houd ze in een ondiepe ovenvaste schaal warm in een voorverwarmde oven op 190 °C

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in middelgrote blokjes. Doe ze in een steelpannetje, voeg wat water toe en laat vijf minuten zachtjes koken.

Smelt in een andere pan de boter en roer de overige ingrediënten erdoorheen. Giet de appels af en doe ze bij bij de andere ingrediënten. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes sudderen.

Leg een lepel van het appelmengsel in het midden van elke pannenkoek en vouw er rechthoekige pakketjes van.

Serveer met room of brandyboter.

Benodigde Tefal producten