Pastei met eendenconfit

Pastei met eendenconfit

  • 1

    Aantal

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 billetje van een ingemaakte eend
  • 2 kookaardappelen
  • ½ ui
  • een rechthoekig stuk bladerdeeg
  • 1 eetlepel gehakte peterselie.

Bereidingswijze

Bak het billetje van de ingemaakte eend in de oven. Schil de aardappelen en snij ze in dikke schijven. Bak de ui in een beetje eendenvet. Rol een (bij voorkeur) rechthoekig stuk bladerdeeg uit. Snij er 2 rechthoeken uit die groter zijn dan de plaat en bestrijk ze met mosterd. Leg een van die rechthoeken op de onderste plaat, met de mosterd aan de bovenkant. Bevestig de plaat in het toestel. Leg de helft van de aardappelen op de rechthoek die op de onderste plaat ligt. Kruid met peper en zout. Verdeel het vlees in stukjes en verdeel het samen met de uien en de gehakte peterselie over de rechthoek die op de onderste plaat ligt. Leg er de rest van de aardappelen bovenop. Kruid met peper en zout. Bedek de pastei met de andere rechthoek van deeg (mosterd aan de onderkant), druk goed aan met de bovenste plaat om de randen van de pastei dicht te maken. Bevestig de bovenste plaat in het toestel. Laat 8 minuten bakken.

Benodigde Tefal producten