Paupiette van kip en asperge

Paupiette van kip en asperge

Voorgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 16 geschilde groene asperges
  • 4 kipfilets
  • 50 ml sojasaus
  • 30 g dragonmosterd
  • 400 ml kippen- of groentebouillon
  • 200 ml magere room
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Snijd de asperges 12 cm onder de punt af. Bewaar de onderste stukken. Bestrooi elk van de kipfilets met zout en peper, besprenkel met sojasaus en bestrijk met mosterd. Leg 3 asperges op elke filet. Maak rolletjes en zorg ervoor dat de aspergepunten zichtbaar blijven. Bind er keukentouw omheen of prik vast met een cocktailprikker.

Leg de overgebleven asperges en de onderste stukken ernaast in de schaal en stoom 15 minuten. Bereid gelijktijdig met het voorgerecht en het dessert.

Breng de kippenbouillon aan de kook, voeg de gekookte asperges en aspergestukken toe en maak fijn met een staafmixer of in de keukenmachine. Haal door een zeef en voeg de room toe. Breng op smaak en giet over de kiprolletjes, midden op elk van de borden.

Benodigde Tefal producten