Penne All'arrabbiatta (pasta in hete tomaten-knoflooksaus)

Penne All'arrabbiatta (pasta in hete tomaten-knoflooksaus)

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 450 g verse pomodori-tomaten, ontveld en in parten gesneden, of 1 blik van 400 g Italiaanse pomodori
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesnipperd
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • ½ afgestreken eetlepel verkruimelde gedroogde chilipepers (of minder, als je de saus minder heet wilt maken)
  • Een eetlepel verse, fijngehakte oregano of
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • Zout en zwarte peper uit de molen
  • 400 g penne
  • 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse platte peterselie, fijngehakt
  • Versgeraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een Tefal-steelpan van 20 cm doorsnee en bak de kleingesneden knoflook en ui in ongeveer 3 minuten glazig. Doe de tomaten, verkruimelde gedroogde chilipepers en oregano erbij.

Druk de tomaten kapot met de achterkant van een lepel. Doe het deksel op de pan en laat 20 minuten sudderen totdat de saus flink is ingekookt en dik is geworden. Regelmatig omroeren. Breng intussen een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook in een Tefal-kookpan van 20 cm doorsnee. Kook de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking, en giet af.

Serveer in voorverwarmde kommen en schep de saus eroverheen. Bestrooi met fijngehakte verse basilicum en peterselie, plus Parmezaanse kaas.

Benodigde Tefal producten