Pepersteak

Pepersteak

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Moeilijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 x 150 g filet mignon of ribeye steaks
  • 1/3 kop geklaarde boter of olie
  • 1/4 kop runderbouillon
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 2 eetlepels gekneusde zwarte peperkorrels
  • 3 eetlepels witte wijn
  • 1/4 kop brandy
  • takjes peterselie als garnering

Bereidingswijze

Bestrooi de steaks met zout.

Verhit de geklaarde boter of de olie in een koekenpan die groot genoeg is voor de vier steaks. Verhit totdat de pan begint te walmen.

Leg de steaks in de pan en bak ze 3-4 minuten aan elke kant voor medium rare en iets langer voor medium.

Neem ze uit de pan en dek ze af met aluminiumfolie om warm te houden.

Voor een doorbakken steak 3 minuten per kant bruin bakken, in een ovenschaal doen en 8-10 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C zetten.

Haal de steaks daarna uit de oven en dek ze af met aluminiumfolie.

Doe de bouillon in een middelgrote steelpan en laat inkoken tot ongeveer 1/2 kopje.

Doe de sjalotjes in de koekenpan en laat 3-4 minuten zachtjes kleuren. Voeg dan de peperkorrels toe.

Voeg de wijn en de helft van de brandy toe, roer met een houten lepel de aanbaksels op de bodem van de pan los, roer goed door en laat 1 minuut inkoken tot een stroperige massa.

Doe de ingekookte bouillon erbij, roer en breng aan de kook. Laat de saus 7 minuten koken, of totdat hij stroperig wordt en voeg dan de rest van de brandy toe.

Leg de steaks terug in de pan bij de saus en laat in 3-4 minuten weer op temperatuur komen zonder dat de saus gaat koken.

Serveer op voorverwarmde borden of op een grote schaal.

Garneer met peterselie en geef er frietjes of gebakken aardappelen bij.

Benodigde Tefal producten