Peren in rode wijn

Peren in rode wijn

Nagerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Moeilijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 peren (niet al te rijp)
  • 50 g basterdsuiker
  • 250 ml rode wijn
  • 2 el (30 ml) citroensap
  • Een kaneelstokje van 2,5 cm lang, of 1/2 tl (2,5 ml) kaneelpoeder
  • 25 g geroosterde amandelsnippers

Bereidingswijze

Schil de peren. Laat ze heel en laat de steeltjes zitten.

Verwijder de steun uit de pan en zet de peren rechtop op de bodem van de snelkookpan. (Dit is gemakkelijker als je aan de onderkant een stukje van de peren afsnijdt).

Bestrooi ze met suiker.

Doe de rode wijn, het citroensap en de kaneel erbij.

Sluit het deksel en breng de pan onder druk.

Laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken. De precieze tijd hangt af van de grootte van de peren en de rijpheid.

Laat langzaam stoom ontsnappen.

Neem de peren uit de pan en zet ze rechtop in een dienschaal.

Verwijder het kaneelstokje.

Kook de vloeistof in tot ongeveer de helft en tot deze een beetje stroperig begint te worden.

Giet de rodewijnsaus over de peren.

Strooi de amandelen eroverheen en serveer met slagroom.

Benodigde Tefal producten