Peren met kaneelwijn

Peren met kaneelwijn

Nagerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 peren, in grote blokken gesneden
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 50 ml rode wijn, geflambeerd
  • 1 vanillestokje
  • 4 kruidnagels
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 4 sinaasappelschijfjes
  • 2 plakken madeiracake, in stukken van 5 x 7 cm (ongeveer 15 g per plak)

Bereidingswijze

Verdeel de stukken peer over de bekertjes. Breng het water aan de kook met de honing en voeg dan de rode wijn, het vanillestokje, de kruidnagels, de kaneel en de sinaasappelschijfjes toe. Verwijder de kruidnagels en het vanillestokje en giet de vloeistof bij de peren in de bekertjes. Doe de deksels er stevig op. Doe de bekertjes in mandje nr. 3.

Stoom 15 minuten, samen met het voor- en hoofdgerecht.

Neem na de stoomtijd de deksels van de bekertjes. Serveer warm met de madeiracake.

Benodigde Tefal producten