Perenclafoutis met abrikozenjam

Perenclafoutis met abrikozenjam

Nagerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 330 g verse peren, in stukjes
  • 15 g + 40 g basterdsuiker
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 50 g bloem
  • 200 ml melk
  • Een beetje vanille-essence
  • 3 eetlepels abrikozenjam

Bereidingswijze

Bak de peren op laag vuur met 15 g suiker en 1 eetlepel zonnebloemolie. Maak intussen een beslag van de bloem, 50 g suiker, eieren, warme melk en vanille. Doe de peren onderin de bekertjes, giet het beslag eroverheen en sluit af met de deksels. Plaats de bekertjes in mandje nr. 3.

Stoom 15 minuten, samen met het voor- en hoofdgerecht.

Neem na de stoomtijd de deksels van de bekertjes. Serveer de clafoutis lauwwarm met abrikozenjam.

Benodigde Tefal producten