Poffertjes

Poffertjes

  • 20

    Aantal

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

  • 45 min

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 125 g bloem
  • 10 g bakkersgist
  • 125 g boekweitmeel
  • 4 g zout
  • 280 ml lauwe melk
  • 1 ei
  • 2 eetlepels suikerstroop (naar keuze)

Bereidingswijze

Meng de bloem met de gist en een beetje lauwe melk. Zeef het boekweitmeel en het zout in een slakom en maak een holletje in het midden. Voeg er het gistmengsel aan toe, samen met de lauwe melk, het losgeklopte ei en de suikerstroop (naar keuze). Meng tot een glad beslag. Dek de slakom af en zet hem ongeveer drie kwartier op een warme plek. Verhit het toestel. Giet in elke vorm een theelepel beslag. Laat 3 minuten bakken. Dien op met een klontje boter, poedersuiker en besprenkel met een paar druppels Cointreau.

Benodigde Tefal producten