Pompoensoep

Pompoensoep

Soepen

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 400 g pompoen, in stukjes
  • 1 fijngesnipperde ui Het wit van 1 prei, in ringetjes
  • 125 g zachte, smeerbare verse geitenkaas
  • 1 bosje bieslook, fijngehakt
  • 60 g kwark
  • 16 dunne sneetjes stokbrood, geroosterd
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Leg de pompoen, de ui en de prei in het mandje. Vermeng de geitenkaas met de bieslook. Zet apart.

Stoom 15 minuten.

Pureer de groenten daarna in een keukenmachine of blender, voeg de kwark toe en breng op smaak. Serveer in ondiepe schaaltjes, met daarop de geroosterde sneetjes stokbrood besmeerd met het geitenkaasmengsel.

Benodigde Tefal producten