Provençaalse sint-jakobsschelpen

Provençaalse sint-jakobsschelpen

Voorgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Moeilijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 fijngesnipperd uitje
  • 560 g tomaten, ontveld, ontdaan van de zaadjes en in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel olie
  • 3 eetlepels ongezouten boter
  • 20 sint-jakobsschelpen (vers of diepvries), drooggedept
  • 8 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
  • 1 eetlepel vers broodkruim
  • Verse platte peterselie als garnering

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie boven laag vuur in een koekenpan met anti-aanbaklaag.

Voeg de fijngesnipperde ui toe en bak langzaam met deksel op de pan 5 minuten of totdat de uien zacht en glazig zijn.

Voeg de tomaten toe en laat zonder deksel 20 minuten sudderen totdat je een dikke moes hebt. Roer regelmatig.

Verhit de olie in een koekenpan en voeg dan op hoog vuur de boter toe. Voeg, als de boter is gesmolten en goed heet is, de sint-jakobsschelpen toe en bak ze op hoog vuur 2 minuten aan elke kant.

Neem uit de pan en leg op proppen keukenpapier, zodat de overtollige olie kan worden geabsorbeerd.

Neem de pan van het vuur, doe de knoflook in de hete pan en roer.

Voeg de peterselie en het broodkruim toe en meng goed door elkaar.

Leg op elk bord een bergje tomatenmengsel en schik er vijf sint-jakobsschelpen omheen. Giet het knoflookmengsel eroverheen, garneer met de peterselie en dien direct op.

Benodigde Tefal producten