RISOTTO ERWTEN EN HAM

RISOTTO ERWTEN EN HAM

Hoofdgerechten

  • 5

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 300 g ARBORIORIJST
  • 1 SJALOT
  • 50 ml OLIJFOLIE
  • 80 ml WITTE WIJN
  • 900 ml GEVOGELTEBOUILLON
  • 170 g DIEPVRIESERWTJES
  • 30 g GERASPTE
  • PARMEZAANSE KAAS
  • 80 g PARMAHAM

Bereidingswijze

Pel de sjalot en snij in grote stukken.

Plaats het ultrablade-hakmes, doe de stukken in de keukenmachine en mix 10 s op snelheid 11.

Vervang het mes door de menger.

Giet de olijfolie in de keukenmachine en start het stoofprogramma P1 zonder dop op 130°C gedurende 7 min.

Wanneer de timer 4 min voor het einde aangeeft, voeg je de rijst toe.

1 min voor het einde voeg je de witte wijn toe.

Na afloop van het programma voeg je de gevogeltebouillon toe en start je het stoofprogramma P3 op 95°C gedurende 22 min, vervolgens plaats je de dop.

10 min voor het einde van het programma voeg je de erwten toe.

Wanneer het programma klaar is, voeg je de Parmezaanse kaas en de in stukjes gesneden ham toe en meng de ingrediënten voorzichtig.

Voeg zout en peper toe en dien onmiddellijk op.

Benodigde Tefal producten