RODE BIETEN RISOTTO

RODE BIETEN RISOTTO

Hoofdgerechten

  • 5

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 2 TENEN KNOFLOOK
  • 1 GROTE RODE UI IN GROTE STUKKEN
  • 2 EL OLIJFOLIE
  • 300 G RISOTTORIJST
  • 200 ML WITTE WIJN
  • 400 ML BIETENSAP
  • 400 ML WATER
  • 2 GROENTEBOUILLONTABLETTEN
  • 400 G GERASPTE BIETJES
  • 50 G PARMEZAANSE KAAS, GERASPT
  • 125 G CRÈME FRAÎCHE

Bereidingswijze

Plaats het ultrablade-hakmes, doe de stukken ui in de keukenmachine en mix 10 seconden op stand 11.

Vervang het mes door de menger, voeg de olijfolie toe en start het stoofprogramma P1 zonder dop gedurende 7 minuten.

Als de timer 4 minuten voor het einde aangeeft, voegt u de rijst toe.

Voeg 1 minuut voor tijd de witte wijn toe. Doe de dop op het deksel.

Na afloop van het programma voegt u de bouillonblokjes, water en het bietensap toe en start u het programma P3 op 95 graden gedurende 20 minuten

Wanneer de bereiding klaar is de geraspte rode biet, helft van de kaas en de crème fraîche toevoegen en doorroeren.

Breng op smaak met peper. Schep de risotto op borden en bestrooi met de rest van de kaas.

Benodigde Tefal producten