Ratatouille

Ratatouille

Bijgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 el (15 ml) slaolie of olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 1 blik gepelde tomaten (225 g)
  • 1 aubergine (zaadjes verwijderd en in blokjes gesneden)
  • 2 courgettes (in plakjes)
  • 1 kleine groene paprika (ontdaan van zaadlijsten en in blokjes gesneden)
  • 300 ml water
  • Eventueel 1 teen knoflook uit de knijper
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Maak alle groenten klaar.

Verhit de olie in de open pan en bak alle groenten zachtjes, behalve de tomaten in blik.

Voeg de tomaten, zout, peper en water toe.

Sluit het deksel en breng volledig onder druk.

Laat 10 minuten koken.

Laat de stoom snel ontsnappen.

Als er nog te veel water in de pan zit, zet de pan dan opnieuw op het vuur, zonder deksel, en kook een paar minuten op hoog vuur om de vloeistof te laten verdampen.

Benodigde Tefal producten