Rijstpudding

Rijstpudding

Nagerechten

  • 2

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 75 g dessertrijst
  • 600 ml volle biologische melk
  • 2 klonten ongezouten boter
  • 50 g basterdsuiker
  • 1 breed stuk sinaasappelschil
  • Aardbeienjam of sinaasappelmarmelade

Bereidingswijze

Snijd het vanillestokje in de lengte in en schraap de zaadjes uit de binnenkant. Doe de rijst, melk, boter, suiker, sinaasappelschil, vanillezaadjes en vanillestokje bij elkaar in je Tefal-steelpan en zet de pan op middelhoog vuur.

Kook zachtjes, totdat de rijst zacht is en alle vloeistof heeft opgenomen. Af en toe roeren.

Neem de pan van het vuur en voeg een flinke dot jam toe aan de rijstpudding. Strooi er wat geraspte sinaasappelschil op en dien op.

Benodigde Tefal producten