Risotto met garnalen

Risotto met garnalen

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 200 g arborio- of carnarolirijst
  • 20 (grote) garnalen
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 100 g mascarpone (of roomkaas)
  • 10 cl droge witte wijn
  • 5 cl olijfolie
  • 1 l garnalenbouillon (of groentebouillon)
  • 75 g sjalotten
  • Een paar takjes koriander
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Hak een paar korianderblaadjes fijn. Pel de garnalen. Snijd in 3 stukken (laat 8 garnalen heel voor decoratie).

Verwarm de bouillon. Verhit de olie in de wok en bak de garnalen daarin (zowel de hele garnalen als de stukjes). Haal uit de wok.

Doe de sjalotten in de wok. Bak ze glazig maar niet bruin. Voeg de rijst toe. Roer goed door en bak totdat de korrels transparant zijn geworden.

Voeg de witte wijn toe. Schraap de aanbaksels los, meng goed door en laat inkoken. Voeg lepel voor lepel de warme bouillon toe en blijf daarbij voortdurend roeren. Voeg, wanneer de rijst gaar is, de room, koriander en stukjes garnaal toe.

Roer door elkaar. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen. Leg de hele garnalen bovenop. Dek de wok af en laat de risotto 3 minuten staan voordat je hem opdient.

Benodigde Tefal producten