Risotto van gemengde paddenstoelen

Risotto van gemengde paddenstoelen

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 l (4 kopjes) kippen- of groentebouillon
  • 125 ml (1/2 kop) droge witte wijn
  • 1 el olijfolie
  • 80 g boter, in stukjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 100 g kastanjechampignons in plakjes
  • 100 g kleine witte champignons, in kwarten
  • 440 g (2 koppen) arboriorijst
  • 80 g enoki-paddenstoelen, waarvan de uiteinden zijn afgesneden
  • 20 g (1/4 kop) fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • 1/4 kop grof gehakte verse peterselie
  • Snufje zout
  • Extra geschaafde Parmezaanse kaas voor de garnering
  • 125 ml (1/2 kop) olijfolie
  • 3 tenen knoflook in dunne plakjes
  • 1/3 kop fijngesneden
  • verse salie
  • 2 tl fijngeraspte citroenschil
  • Een paar draadjes saffraan

Bereidingswijze

Maak eerst de knoflook-citroen-salie-olie: verhit de olie in een middelgrote koekenpan met anti-aanbaklaag boven laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden of totdat de olie geurt. Neem de pan van het vuur. Voeg salie, citroenschil en saffraan toe. Roer door en zet apart.

Doe de bouillon en de wijn in een steelpan en breng op middelhoog vuur aan de kook. Zet het vuur lager en laat sudderen.

Verhit op middelhoog vuur de olie en boter in een steelpan met dikke bodem. Voeg de ui toe en bak onder voortdurend roeren 2 minuten of totdat de uien zacht zijn. Voeg kastanjechampignons en witte champignons toe en bak onder voortdurend roeren 3 minuten of totdat de paddenstoelen zacht zijn.

Voeg de rijst toe en laat al roerende 2 minuten koken of totdat de rijstkorrels glazig zijn. Voeg een soeplepel (ongeveer 125 ml / 1/2 kop) van het bouillonmengsel bij de rijst en roer met een houten lepel totdat de vloeistof volledig is opgenomen. Voeg geleidelijk meer van het bouillonmengsel toe, steeds met een soeplepel tegelijk. Blijf voortdurend roeren en wacht steeds tot de vloeistof is opgenomen voordat je de volgende soeplepel toevoegt. Ga hiermee door tot je een romige risotto met zachte rijst hebt (na ongeveer 25 minuten).

Voeg de enoki-paddenstoelen toe en bak 3 minuten of totdat ze zacht zijn. Blijf roeren. Neem de pan van het vuur. Roer de Parmezaanse kaas en de peterselie erdoorheen. Proef en voeg eventueel zout toe.

Schep de risotto in kommen. Besprenkel met het oliemengsel en bestrooi met extra Parmezaanse kaas.

Benodigde Tefal producten