Risotto van parelgort met gerookte zalm en lentegroenten

Risotto van parelgort met gerookte zalm en lentegroenten

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Moeilijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 310 g parelgort
  • 83 g fijngesnipperde ui
  • 125 ml witte wijn
  • 500 ml zoutarme kippenbouillon
  • 1 teentje knoflook, gepeld en in dunne plakjes gesneden
  • 2 ActiFry-lepels olijfolie
  • 500 g geblancheerde aspergepunten
  • 125 g diepvriesdoperwten
  • 83 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 ActiFry-lepel geraspte citroenschil en 1/2 ActiFry-lepel fijngehakte verse dille
  • 125 g gerookte zalm in dunne plakjes
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Doe gort, ui, knoflook, zout en peper in de ActiFry. Verdeel de olie erover. Laat 8 minuten draaien.

Meng intussen wijn, bouillon en water. Verhit dit mengsel in de magnetron of in een pan tot vlak onder het kookpunt. Giet de helft in de ActiFry. Laat 20 minuten draaien.

Giet de rest van het mengsel erbij. Laat 25 minuten draaien of totdat het vocht bijna is geabsorbeerd en de gort gaar is, maar nog wel beetvast is.

Voeg de asperges, de erwten, de Parmezaanse kaas, de citroenrasp en de dille toe en kook nog twee minuten, zodat alle ingrediënten goed doorwarmen. Serveer met de gerookte zalm.

Benodigde Tefal producten