Risotto van parelgort met verse tuinerwtjes en Parmezaanse kaas

Risotto van parelgort met verse tuinerwtjes en Parmezaanse kaas

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 300 gram parelgort
  • 50 gram roomboter
  • 200 ml. witte wijn
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 groentebouillontabletten
  • 750 ml. water
  • 200 gram verse tuinerwtjes of eventueel doperwten uit de vriezer
  • 75 gram Parmezaanse kaas geraspt en 25 gram voor de garnering
  • 100 ml. crème fraîche
  • verse peterselie
  • zwarte peper
  • (gerookt) zeezout

Bereidingswijze

Plaats het ultrablade-hakmes in de Cuisine Companion, voeg de sjalotten en de knoflook toe en mix 10 seconden op stand 11.

Vervang het mes door de menger, voeg de roomboter toe en start het stoofprogramma P1 zonder dop gedurende maximaal 7 minuten.

Na 3 minuten voegt u de parelgort toe en voeg tijdens minuut 7 de witte wijn toe. Doe de dop op het deksel.

Verkruimel de bouillonblokjes en voeg samen met het water toe en start het programma P3 op 95 graden gedurende 35 minuten of totdat het vocht bijna is geabsorbeerd en de gort gaar is, maar nog wel beetgaar is.

Na ongeveer 20 minuten voegt u de verse tuinerwten toe en laat dan het programma verder afdraaien. Wanneer de bereiding klaar is, voegt u de Parmezaanse kaas en de crème fraîche toe en breng op smaak met zwarte peper en eventueel wat (gerookt) zeezout.

Schep de risotto op borden en bestrooi met Parmezaanse kaas en gehakte peterselie.

Benodigde Tefal producten