Risottoballetjes met verse tijm

Risottoballetjes met verse tijm

Bijgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 75 gram boter
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram risottorijst
  • 200 ml. droge witte wijn
  • 1 el. verse tijm
  • 750 ml groentebouillon (van tablet)
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 75 gram panko (Japans broodkruim)

Bereidingswijze

Verhit 40 gram boter in een pan met dikke bodem. Fruit de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn en tijm toe en roer tot de wijn is opgenomen.

Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 minuten. Zet het vuur uit en voeg de kaas en de rest van de boter toe. Laat 3 minuten staan met de deksel op de pan. Roer door en doe in een ovenschaal. Dek af met vershoudfolie. Laat 30 minuten afkoelen en zet 2 uur in de koelkast.

Vorm risottoballetjes ter grootte van een walnoot. Rol de balletjes door de panko. Zet de Tefal ActiFry aan en leg de balletjes in het snackmandje en bak deze in 8 min goudbruin.

Serveersuggestie: lekker als borrelhapje met zachte mosterd of bij een groene salade.

Benodigde Tefal producten