Roerbakgerecht met spruiten en spek

Roerbakgerecht met spruiten en spek

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 300 g aardappelen, geschild en in blokjes
  • 200 g knolselderij, geschild en in blokjes
  • 1 teen knoflook
  • 100 g spekblokjes
  • 50 g boter in blokjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 sjalot
  • 400 g spruiten
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 1 tl kerriepoeder
  • 100 ml groentebouillon

Bereidingswijze

Was de spruiten en verwijder de steeltjes en buitenste blaadjes. Snijd de spruiten in vieren.

Bak de spekblokjes 8 minuten in de ActiFry en doe de spruiten, sjalot, kerriepoeder, takje rozemarijn en knoflook er dan bij. Bak nog eens 10 minuten.

Blus af met de bouillon en laat nog 5 minuten draaien.

Zet de aardappelen en knolselderij samen op met koud water en breng aan de kook. Kook 15-20 minuten, totdat de aardappels gaar zijn. Giet af en laat droogstomen.

Stamp fijn met de blokjes boter en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Schep de spruiten en spek uit de ActiFry, verwijder de rozemarijn en serveer op de knolselderijpuree.

Benodigde Tefal producten