Roerbakschotel met 3 soorten paddenstoelen

Roerbakschotel met 3 soorten paddenstoelen

Bijgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • Eventueel 2 theelepels plantaardige olie
  • 1 kop dunne ringetjes lente-ui
  • 1 eetlepel verse gemberwortel, fijngesneden
  • 1 grote teen knoflook, fijngesneden
  • 150 g shiitake-paddenstoelen, in plakjes
  • 75 g oesterzwammen, in plakjes

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

Voeg lente-ui, gember en knoflook toe.

Roerbak 3-5 minuten, totdat de lente-ui zacht is.

Voeg de helft van de champignons en alle shiitakes toe. Roerbak 7-10 minuten, totdat bijna alle vocht is verdampt.

Schep op een bord en houd warm.

Doe de rest van de champignons in de koekenpan en roerbak ongeveer 5 minuten totdat bijna alle vocht is verdampt.

Voeg de oesterzwammen toe en roerbak nog 3 minuten.

Doe de eerder gebakken paddenstoelen terug in de pan.

Voeg sojasaus en bruine suiker toe. Blijf omscheppen totdat alles goed warm is.

Garneer eventueel met geraspte sinaasappelschil.

Benodigde Tefal producten