Roerbakschotel van kip en cashewnoten

Roerbakschotel van kip en cashewnoten

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet
  • Snufje zout
  • 40 g cashewnoten
  • 60 g ham
  • 2-3 stengels bleekselderij
  • 60 g verse oesterzwammen, kastanjechampignons of witte champignons
  • 60 g diepvriesdoperwten (ontdooid)
  • 60 g babymais
  • 1 wortel
  • ½ rode paprika
  • 2-3 lenteuitjes
  • 3 el arachideolie
  • 175ml kokend water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 tl maizena
  • 1 tl oestersaus
  • 2 tl sesamolie
  • 1 el droge sherry

Bereidingswijze

Snijd de kip in dunne reepjes en wrijf in met zout.

Snijd de ham, selderij, paddenstoelen, wortel en rode paprika in stukken van ongeveer gelijke grootte.

Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes.

Los het bouillonblokje op in het water.

Voeg de maizena, oestersaus, sesamolie en sherry toe.

Verhit 1 eetlepel olie in de Tefal-wokpan.

Voeg kip en cashewnoten toe.

Roerbak 2½ minuut.

Neem uit de wok met een schuimspaan.

Voeg 2 eetlepels arachideolie, paddenstoelen en baby-maiskolfjes toe.

Roerbak 1 minuten. Voeg ham, selderie, erwten, wortels en rode peper toe.

Roerbak 2 minuten.

Voeg de bouillon en de lente-ui toe.

Giet een beetje over het verkruimelde kippenbouillonblokje.

Doe de kip en de cashewnoten terug in de pan.

Voeg het bouillonmengsel toe en roer totdat de saus kookt en dikker wordt. Warm een paar minuten goed door.

Serveer met gekookte rijst of noedels.

Benodigde Tefal producten