Romige kip

Romige kip

Hoofdgerechten

  • 6

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1,5 kg kip of 6 porties kip
  • 50 g boter
  • 1 el (15 ml) olie
  • 300 ml water
  • 2 eieren
  • 300 ml magere room

Bereidingswijze

Snijd de kip in 6 stukken.

Smelt de boter en olie in de pan zonder deksel erop.

Braad de stukken kip licht aan, maar laat ze niet bruin worden.

Voeg water, peper en zout toe.

Kies drukniveau 2.

Sluit het deksel en breng de pan onder druk.

Laat 15 minuten koken.

Zet de drukregelaar in de stand om stoom te laten ontsnappen, of zet de snelkookpan onder de kraan.

Neem de kipstukken uit de pan, laat ze uitlekken en leg ze in een voorverwarmde schaal.

Gebruik het kookvocht als bouillon.

Klop de eieren los en meng de room erdoorheen.

Giet het mengsel in de snelkookpan.

Verwarm het op laag vuur en blijf roeren totdat je een gladde saus krijgt. Neem de pan dan direct van het vuur.

Let op dat de saus niet gaat koken.

Schenk de saus over de kip.

Benodigde Tefal producten