Roompotjes met karamel en gezouten boter en popcorn

Roompotjes met karamel en gezouten boter en popcorn

Nagerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 200 g suiker
  • 200 g vloeibare room
  • 40 g lichtgezouten boter
  • 180 g melk
  • 260 g vloeibare room
  • 25 g maizena
  • Gekaramelliseerde popcorn ter garnering

Bereidingswijze

Karamel: Doe de suiker in een koekenpan. Bak op middelhoog vuur totdat de suiker begint te karamelliseren. Niet roeren. Roer door wanneer de suiker onderop bruin begint te worden, zodat hij gelijkmatig karamelliseert.

Giet beetje bij beetje in een dun straaltje de room toe. Pas op voor spatten. Voeg als laatste de boter toe. Klop goed door elkaar. Neem van het vuur en laat afkoelen.

Giet in elk potje een beetje van deze karamel.

Room: Verdun 100 g karamel met de room en vervolgens met de melk. Los de maizena op in 7 cl van de vloeistof. Voeg de overige vloeistof toe. Doe in een steelpan. Kook op middelhoog vuur, terwijl je voortdurend klopt met een garde.

Neem van het vuur en voeg de twee eidooiers toe. Meng goed door elkaar met de mixer.

Verdeel de room direct over de potjes. Laat afkoelen.

Garneer met gekaramelliseerde popcorn.

Benodigde Tefal producten