Russische aardappelbeignets

Russische aardappelbeignets

Bijgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 kg oude aardappelen
  • 110 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 g bloem
  • 1 ei, gesplitst
  • Een mespuntje zout
  • 150 ml melk
  • 1 eetlepel olie

Bereidingswijze

Mix voor het beslag de bloem en het zout in een schaal.

Maak een kuiltje in het midden en voeg eidooier, melk en olie toe.

Klop krachtig tot een glad beslag zonder klontjes.

Spatel het stijfgeslagen eiwit er voorzichtig doorheen.

Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van 1 cm dik.

Bestrooi ze met de geraspte Parmezaanse kaas.

Haal ze door het beslag en frituur 4 tot 5 minuten.

Laat uitlekken en serveer direct.