Salade van cannellonibonen en geitenkaas

Salade van cannellonibonen en geitenkaas

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 250 g gedroogde cannellonibonen (1 uur geweekt in kokend heet water)
  • 2 eetlepels olijfolie van eerste persing
  • 1 eetlepel versgeperst citroensap
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 4 eetlepels verse korianderblaadjes (met een schaar kleingeknipt)
  • 3 eetlepels platte peterselie (met een schaar kleingeknipt)
  • 1/4 theelepel verkruimelde rode pepervlokken
  • 250 g geitenkaas in blokjes van 1x1 cm, zout en versgemalen zwarte peper.

Bereidingswijze

Week de bonen een uur voordat je ze gaat koken in kokend heet water (als je voor dit recept geen snelkookpan gebruikt, moeten de bonen een hele nacht weken).

Giet de geweekte bonen af en spoel ze grondig in schoon water.

Doe de bonen in de snelkookpan met 1,2 liter water.

Kies drukniveau 2.

Sluit het deksel en breng volledig onder druk.

Zet het vuur lager en laat 17 minuten koken.

Neem de pan van het vuur en laat deze, zonder de stand van de drukregelaar te veranderen, op kamertemperatuur staan totdat de vergrendelingsindicator zakt. Giet de bonen af.

Vermeng de warme bonen in een middelgrote kom met alle andere ingrediënten. Schep goed om.

Proef en breng zo nodig op smaak. Serveer warm.

Benodigde Tefal producten