Sambalkip met ketjap en tijm

Sambalkip met ketjap en tijm

Hoofdgerechten

  • 5

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 800 g kipfilet, in blokjes
  • 2-3 el sambal badjak
  • 3 el zonnebloemolie
  • 250 ml ketjap manis
  • 4 takjes tijm
  • 600 g witte rijst

Bereidingswijze

1. Meng de kipblokjes met de sambal en olie. Doe de kip in de ActiFry en bak 8 min.

2. Voeg de ketjap, 100 ml water en de tijm toe en stoof de kip in 12 min. gaar. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen gaar.

3. Giet de rijst af en verdeel over 5 borden. Schep de sambal kip erbij. Lekker met een frisse salade.

TIP: Meng de kip enkele uren tot 1 dag van tevoren al met de sambal en olie en zet afgedekt in de koelkast om te marineren.

Benodigde Tefal producten