Schelvis met aardappelen en bleekselderij

Schelvis met aardappelen en bleekselderij

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 900 g oude aardappelen
  • 780 g schelvisfilet
  • 50 g boter
  • 300 ml droge witte wijn
  • 10 ml (2 tl) fijngehakte peterselie
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • Zout en peper.

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2,5 cm.

Doe ze in een steelpan en doe er koud water bij tot ze geheel onder water staan.

Breng aan de kook en giet af.

Snijd de vis in stukken.

Smelt de boter in de pan, zonder deksel.

Doe de vis met het vel naar boven in de pan.

Bak op laag vuur in 5 minuten per kant bruin.

Voeg een paar minuten voor het einde van de baktijd de aardappelen toe en laat ze bruinbakken.

Voeg de wijn, de peterselie, de bleekselderij, zout en peper toe.

Kies drukniveau 1.

Sluit het deksel en breng volledig onder druk.

Laat 12 minuten koken.

Zet de drukregelaar in de stand om stoom te laten ontsnappen, of zet de snelkookpan onder de kraan.

Dien meteen op.

Benodigde Tefal producten