Schotse pannenkoeken

Schotse pannenkoeken

Gebak

  • 5

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 100 g bloem
  • Snufje zout
  • 25 g basterdsuiker
  • 1 ei (middelgroot)
  • Ongeveer 150 ml melk
  • Olie om te bakken

Bereidingswijze

Zeef het meel en het zout in een grote kom. Roer de basterdsuiker erdoorheen. Maak een kuiltje in het midden, breek het ei daarin en voeg de helft van de melk toe. Mix tot een glad beslag.

Doe de rest van de melk erbij en klop tot een vrij dik beslag.

Voeg zo nodig meer melk toe.

Verhit wat olie in een Tefal-koekenpan met anti-aanbaklaag. Doe lepels beslag in de pan. Houd ongeveer 5 cm ruimte tussen de porties beslag. Keer de koeken wanneer er belletjes aan de oppervlakte verschijnen en het mengsel stolt. Bak de andere kant ook goudbruin.

Bak de rest van het beslag op dezelfde manier. Serveer warm of koud, besmeerd met boter en jam. Het beslag is genoeg voor 10-12 pannenkoeken.

Benodigde Tefal producten