Sinaasappelbollen

Sinaasappelbollen

Snacks

  • 10

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 2 grote eieren, even losgeklopt
  • 1/2 kop suiker
  • 2 eetlepels zachte boter
  • 2 eetlepels gemalen sinaasappelschil
  • 2 kopjes gezeefde bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/2 kop sinaasappelsap
  • Kristalsuiker om de bollen mee te bedekken

Bereidingswijze

Vul de pan van de friteuse met olie tot aan het niveau MAXI. Verwarm de friteuse voor op 180 °C; wacht tot het rode temperatuurlampje uitgaat.

Klop in een middelgrote mengkom de eieren, suiker, boter en geraspte sinaasappelschil door elkaar. Zet dit apart. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout.

Doe afwisselend het meelmengsel en het sinaasappelsap bij het eiermengsel. Niet te lang mixen.

Zet het frituurmandje van de friteuse in een lage stand en schep met een ronde eetlepel ronde bollen in de hete olie. Frituur niet meer dan 6 of 8 bollen tegelijk. Sluit het deksel. Frituur 2 tot 2,5 minuut of totdat de bollen goudbruin zijn. Keer ze dan om en frituur ze nog een minuut.

Haal het mandje omhoog. Open het deksel. Schep de bollen eruit. Laat uitlekken op keukenpapier. Je kunt de bollen nog een half uur warm en krokant houden in een op 100 °C voorverwarmde oven. Rol de bollen door de suiker voordat je ze opdient.