Sinaasappelcrème met oranje fruitsalade

Sinaasappelcrème met oranje fruitsalade

Nagerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 200 ml melk
  • 4 eetlepels slagroom
  • Schil van ½ sinaasappel
  • 2 eiwitten
  • 40 g basterdsuiker
  • Sinaasappelpartjes en sap van 1 sinaasappel
  • Een paar muntblaadjes

Bereidingswijze

Verwarm de melk, room en sinaasappelrasp in een steelpan tot vlakbij het kookpunt. Laat 8 minuten trekken. Mix het eiwit met de suiker en voeg de getrokken sinaasappelmelk toe. Haal door een fijne zeef, giet in de bekertjes en doe de deksels erop. Doe de bekertjes in mandje nr. 3.

Stoom 15 minuten, samen met het voor- en hoofdgerecht.

Koel de crème daarna snel af door de bekertjes onder de koude kraan te houden. Haal de deksels eraf. Maak een fruitsalade met de sinaasappelpartjes en het sinaasappelsap. Serveer in een aparte schaal. Garneer met fijngeknipte muntblaadjes.

Benodigde Tefal producten