Slakken op Bourgondische wijze met kervel en gestoofde courgette

Slakken op Bourgondische wijze met kervel en gestoofde courgette

Voorgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 40 slakken (10 per persoon)
  • 40 g gedroogde paddestoelen
  • 3 middelgrote courgettes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 ActiFry-lepels crème fraîche of slagroom
  • 3 ActiFry-lepels melk
  • 5 takjes verse kervel
  • Zout, peper

Bereidingswijze

Zet een tijdje voordat je begint, de paddenstoelen in warm water om te weken. Was de courgettes en snijd er slierten van. Was de kervel en hak fijn. Pel de knoflookteen en snijd fijn.

Doe de courgetteslierten in de ActiFry, voeg zout en peper toe en Laat 10 minuten draaien.

Neem de courgette uit de pan en houd ze warm bovenop de ActiFry.

Meng de room met de melk en giet in de ActiFry. Voeg ook de knoflook en de slakken toe. Breng op smaak met zout en peper en laat 5 minuten koken. Giet de paddenstoelen af, doe ze in de ActiFry en laat alles nog 5 minuten draaien. Voeg de kervel toe en laat nog 1 minuut draaien.

Leg op elk bord een bergje courgette. Maak in het midden een holte en vul deze met het slakken-paddenstoelmengsel. Garneer met een takje kervel.

Benodigde Tefal producten