Spinazie-roomsoep met gember en gerookte zalm

Spinazie-roomsoep met gember en gerookte zalm

Soepen

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 600 gram gewassen verse spinazie
  • 200 ml kookroom
  • 2 tabletten groentebouillon
  • 1 à 2 cm verse geraspte gember
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien in ringen
  • 1 liter water
  • 200 gram gerookte zalm of zalmsnippers
  • zout en zwarte peper

Bereidingswijze

Plaats het ultrablade-hakmes in de Cuisine Companion en voeg de spinazie, knoflook, geraspte gember en uienringen toe en draai fijn.

Vervang het ultrablade-hakmes voor de menger, doe de tabletten bouillon met het water in de Cuisine Companion.

Start het soepprogramma P1 gedurende 20 minuten. Voeg nu zout, peper en 150 ml. kookroom toe. Proef nu of het goed op smaak is.

Dien op in mooie kommetjes en leg in het midden een rozet van gerookte zalm of de zalmsnippers. Garneer met de overgebleven room.

Benodigde Tefal producten