Spinaziesalade

Spinaziesalade

Voorgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

Ingrediënten

  • 12 plakjes bacon
  • 1/2 kopje ciderazijn
  • 3 eetlepels koolzaadolie
  • 1 theelepel suiker
  • 1/4 theelepel mosterd
  • 450 g spinazie, in stukken gesneden of gescheurd
  • 1/2 kopje rode ui in dunne halve ringen
  • 12 kleine, rijpe olijven

Bereidingswijze

In dit recept gebruiken we echte bacon, maar heel weinig baconvet.

Bak de bacon krokant op middelhoog vuur in een koekenpan. Giet het vet regelmatig uit de pan. Bewaar 2 eetlepels van het vet.

Dep de bacon droog met keukenpapier en verwijder al het resterende vet. Breek of snijd de resterende magere bacon, waar al het zichtbare vet van is verwijderd, in stukken van 2,5 cm lang (je kunt ook een schaar gebruiken om vetrandjes van de gebakken bacon af te knippen).

Doe azijn, olie, suiker, mosterd en de twee bewaarde theelepels vet in een kommetje en meng goed.

Doe de spinazie in een slakom, voeg de bacon en de uiringen toe, giet de dressing erbij en schep om. Voeg peper en zout naar smaak toe. Garneer met olijven.

Je kunt variëren door uitgelekte partjes mandarijn uit blik (200 ml), 1/2 kopje verkruimelde feta, een handje zonnebloempitten of kleingesneden hardgekookt ei en croutons toe te voegen.

Benodigde Tefal producten