Stekelvarkentje van chocolade, pistachenoten en peer

Stekelvarkentje van chocolade, pistachenoten en peer

Nagerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • Eventueel 50 g pure chocola, in stokjes gesneden
  • 2 grote peren, geschild en gehalveerd
  • 50 g geroosterde amandelsnippers
  • 50 g ongezouten pistachenoten
  • 1 scheutje vanillesiroop of vanille-extract
  • Sap van 1/2 citroen
  • Vierkante stukjes bakpapier

Bereidingswijze

Maak stekelvarkentjes door amandelen in de gehalveerde peren te steken. Steek er een paar pistachestukjes en chocoladesticks in. Leg elke peerhelft op een vierkant stukje bakpapier. Voeg citroensap en vanillesiroop toe. Bind het papier aan de uiteinden met een touwtje bij elkaar, zodat je een soort bootje krijgt.

Stoom 10 minuten, samen met het voor- en hoofdgerecht.

Plaats de pakketjes op aparte borden en laat de kinderen hun stekelvarkentje uitpakken.

Benodigde Tefal producten