Stekelvarkentje van citrus-kipspiesjes

Stekelvarkentje van citrus-kipspiesjes

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet, in blokjes van 2 cm
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 courgettes met schil, in blokjes
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • Sap van 2 sinaasappels + rasp van 1 sinaasappel
  • 30 g tomatenketchup
  • 2 sinaasappels voor het serveren, gehalveerd
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Maak spiesjes van om en om kip, paprika en courgettes. Vermeng de honing en het sinaasappelsap met wat ketchup, zout, peper en sinaasappelrasp. Giet in een schaal en leg de spiesjes er een paar minuten in.

Stoom de spiesjes 15 minuten samen met het voorgerecht en het dessert.

Doe de marinade in een steelpan en kook iets in. Rol de spiesjes na het einde van de stoomtijd door dit ingekookte sap en steek ze in de gehalveerde sinaasappels.

Benodigde Tefal producten