TANDOORIKIP MET GROENTECURRY

TANDOORIKIP MET GROENTECURRY

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 2 THEELEPELS KURKUMA
  • ½ THEELEPEL ZOUT
  • SAP EN RASP VAN
  • 1 LIMOEN
  • 8 KIPPENPOTEN
  • 1 RODE PEPER
  • 2 THEELEPELS GEMBERPOEDER
  • 2 TENEN KNOFLOOK
  • 1 THEELEPEL GARAM MASALA
  • ½ THEELEPEL KOMIJNZAAD
  • 1 EETLEPEL KORIANDERBLAADJES
  • 1 THEELEPELS KORIANDERZAAD
  • 2 EETLEPELS KOKOSOLIE
  • 100 ml YOGHURT
  • GROENTECURRY: 2 STENGELS LENTE UI
  • ½ RODE PAPRIKA
  • ½ GELE PAPRIKA
  • 1 TOMAAT
  • ½ SJALOT
  • 2 cm SEREH
  • ½ THEELEPEL KOMIJNZAAD
  • 2 THEELEPELS GARAM MASALA
  • 100 ml KOKOSMELK

Bereidingswijze

Maak een marinade van de kurkuma, zout, sap en rasp van de limoen.

Laat de kip 5 min marineren. Week een hele rode peper in heet water.

Plaats het ultrablade-hakmes in de keukenmachine en doe de peper, gember, knoflook, garam masala, komijnzaad, korianderblaadjes, korianderzaad en de kokosolie erin.

Hak fijn op snelheid 12. Meng de masala pasta en de yoghurt door de kip.

Zet de kip in de koelkast en laat 20 min marineren.

Groentecurry. Snij de lente ui, paprika en tomaat in schuine stukken van 2 cm.

Snij de sjalot in halve ringen.

Snij de sereh ragfijn.

Plaats de menger in de keukenmachine, doe alle ingrediënten met een mespunt kokosolie erbij en start het stoofprogramma P1 voor 5 min op snelheid 2.

Doe tegelijkertijd de kip in de stoommand en doe deze in de keukenmachine erbij.

Voeg de rest van de groenten toe en start stoofprogramma P2 op 95˚C voor 20 min.

Voeg de kokosmelk toe en laat nog 5 min draaien op snelheid 2.

Breng op smaak met zout.

Benodigde Tefal producten