Taboulé met zalm en basilicumsaus

Taboulé met zalm en basilicumsaus

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 2 tomaten, in stukjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • Sap van 1 citroen
  • 150 g bulgur, voorgekookt
  • 4 zalmfilets, in in kleine stukjes
  • 100 ml droge witte wijn
  • 200 ml magere room
  • ½ bosje basilicum
  • 1 takje verse munt, fijngehakt
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Vermeng de tomaten, paprika's en munt met het citroensap. Voeg de bulgur toe en schep het mengsel in een kleine, hittebestendige schaal. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper.

Doe de schaal en de visfilets in mandje nr. 1. Stoom 10 minuten.

Kook in een steelpan de wijn tot de helft in. Voeg daarna de room en de basilicum toe. Pureer in een keukenmachine of blender en breng op smaak. Schep wat taboulé midden op de borden en leg de vis hierop. Giet een lijntje saus langs de randen.

Wrijf de zeeduivelmedaillons in met de Chinese kruiden. Kook de wijn met de sjalot in tot hij droog is.

Benodigde Tefal producten