Tajine van lamsvlees en abrikozen

Tajine van lamsvlees en abrikozen

Hoofdgerechten

  • 6

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

Ingrediënten

  • 1,5 kg lamsschouder in blokjes
  • 2 eetlepels olie
  • 2 uien, in dunne ringen gesneden
  • 2 snufjes saffraan
  • 250 ml warm water
  • 1 eetlepel ras-el-hanout
  • 1 stokje kaneel
  • 1 afgestreken theelepel kaneelpoeder
  • 1 afgestreken theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • Zout
  • Zwarte peper uit de molen
  • 1 eetlepel heldere honing
  • 20 gedroogde, niet gewelde abrikozen, in tweeën gesneden
  • 2 eetlepels verse koriander, grof gesneden
  • 2 eetlepels verse platte peterselie, grof gesneden

Bereidingswijze

Bak het vlees in porties bruin in een Tefalkoekenpan met anti-aanbaklaag, eventueel in een beetje olie. Verhit in een andere pan 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui in een paar minuten glazig.

Week de saffraan in warm water

Voeg de uien, ras-el-hanout, kaneel, komijn, kurkuma, honing, zout en peper toe. Roer het saffraanwater en het vlees erdoorheen. Laat met deksel op de pan 3 uur sudderen.

Roer 15 minuten voordat het gerecht klaar is, de abrikozen erdoorheen. Bestrooi vlak voor het serveren met fijngehakte koriander en peterselie.

Benodigde Tefal producten