Tapas van vis

Tapas van vis

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Moeilijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 100 ml olijfolie
  • 1 ei
  • 3 eetlepels water
  • Zout
  • 200 g kabeljauw
  • 12 mosselen
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 laurierblad
  • 110 g verse doperwten (gedopt)
  • 40 g bloem
  • 40 g boter
  • 500 ml zout

Bereidingswijze

Maak een deeg met het meel, de olie, het ei, het water en een snufje zout.

Laat 1 uur rusten op een koele plaats.

Snijd de wortel in blokjes en snipper de ui.

Kook de vis en de mosselen in gezouten water samen met wortel, ui en laurierblad.

Haal de mosselen, als ze gaar zijn, uit de schelpen en snijd ze fijn.

Snijd de vis fijn en verwijder alle graten. Kook de doperwten in water met zout.

Maak in een steelpan een dikke witte saus met de boter, de bloem en 500 ml vloeistof (een mengsel van melk en visbouillon).

Voeg de fijngesneden vis en mosselen en de erwten toe.

Laat 5 minuten koken.

Rol het deeg uit en snijd er rondjes uit van 10 cm doorsnee. Maak de randen vochtig en leg een lepel vulling in het midden van elk rondje.

Vouw het deeg eroverheen en dicht de randen af.

Frituur 8 tot 10 minuten.

Giet af.

Serveer met gefrituurde peterselie.