Thaise kippensoep

Thaise kippensoep

Soepen

  • 2

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • Een scharrelkip of biologische kip van 2 kg
  • 200 g tamarinde, in brokjes
  • 1 stuk gemberwortel, in dunne plakjes
  • 2 rode chilipepertjes, ontdaan van de zaadjes, 1 fijngehakt en 1 in dunne ringetjes
  • 1 rode ui, met schil, in schijven
  • 2 stengels citroengras, geplet en in grove stukken gesneden
  • 1 bol knoflook, doormidden gesneden
  • 1 grote bos verse koriander
  • 1 blik kokosmelk van 400 ml
  • 225 g rijstnoedels
  • Thaise vissaus
  • Sojasaus
  • Een beetje olijfolie

Bereidingswijze

Doe de kip in een grote pan met dikke bodem. Voeg de tamarinde, gember, fijngehakte chilipeper, ui, citroengras en knoflook toe.

Snijd de takjes van de koriander fijn en doe erbij. Houd de blaadjes apart tot later.

Voeg zoveel water toe dat alle ingrediënten onder water staan. Duw de kip omlaag met een zwaar deksel of een kleinere pan die in de grote pan past. Breng aan de kook en laat 1 à 1,5 uur zachtjes sudderen. Haal de gare kip uit de pan en trek het vlees los met een vork.

Maak de saus fijn en voeg de kokosmelk en een scheut vissaus toe.

Doe de rijstnoedels in een kom, giet er kokend water op en laat 3 minuten staan.

Meng de korianderblaadjes met de fijne ringetjes chilipeper.

Giet de noedels af, leg er een bergje van in de serveerkommen en druppel er wat sojasaus overheen. Leg de kip erbovenop en schep er vervolgens de gezeefde soep overheen. Strooi het chili-koriandermengsel eroverheen en besprenkel met olijfolie.

Benodigde Tefal producten