Tiramisu met witte chocolademousse

Tiramisu met witte chocolademousse

Nagerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

  • 4H00

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 8 lange vingers
  • Cacaopoeder
  • 15 g amaretto of rum
  • 13 g suiker
  • 140 g witte chocolade
  • 25 g suiker
  • 17 cl melk
  • 14 cl gekoelde slagroom
  • 14 g maizena
  • 1 vanillestokje
  • 2 eidooiers
  • 0,8 g agaragarpoeder (1 afgestreken tl)

Bereidingswijze

Witte chocolademousse. Meng de suiker en de eidooiers. Voeg de maizena en de agaragar toe en meng goed, zodat er geen klonten ontstaan. Voeg geleidelijk de melk toe en doe de vanillezaadjes erbij (snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap de zaadjes eruit). Doe dit mengsel in een steelpan.

Kook op middelhoog vuur. Blijf voortdurend koken totdat de vloeistof dik wordt. Zet het vuur lager. Voeg de witte chocolade toe. Blijf verwarmen en roeren totdat de chocolade smelt. Dek af met huishoudfolie (zorg dat deze tegen de room aan komt te liggen; hiermee voorkom je dat zich een vel vormt). Laat afkoelen (niet in de koelkast).

Klop de slagroom stijf. Voeg de stijfgeslagen slagroom in twee keer toe wanneer de crème van witte chocolade bijna is afgekoeld. Schep in een spuitzak. Zet in de koelkast. Verwarm de koffie met de suiker voor de siroop. Doe de amaretto of rum erbij. Laat afkoelen.

Week de lange vingers in deze siroop. Doe ze in mooie dessertschaaltjes of bij elkaar in een grote schaal. Giet de witte chocolademousse over de lange vingers.

Bestrooi vlak voor het opdienen met cacaopoeder.

Schil de ananas en verwijder de harde kern. Snijd hem in 8 stukken. Smelt 30 g boter. Voeg de suiker toe. Bak de ananasschijven hierin bruin.

Benodigde Tefal producten