Tong met olijventapenade en salade van courgettespaghetti

Tong met olijventapenade en salade van courgettespaghetti

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 16 kleine tongfilets (300 g)
  • 2 eetlepels tapenade of puree van zwarte of groene olijven
  • 16 houten cocktailprikkers
  • 400 g groene courgettes, in reepjes, gekoeld
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt
  • 4 dikke plakken volkoren of roggebrood, geroosterd
  • 1 of 2 tenen knoflook, gepeld, naar smaak
  • Zout en grof gemalen zwarte peperkorrels

Bereidingswijze

Bestrooi de tongfilets met zout en peper en besmeer ze met tapenade. Maak er rolletjes van en zet ze vast met een cocktailprikker. Zet ze in het stoommandje.

Stoom 15 minuten samen met het voorgerecht en het dessert. Meng intussen de al eerder bereide courgettespaghetti met de olijfolie, basilicum, zout en peper.

Wrijf het geroosterde brood in met knoflook, en leg de courgettespaghetti en de tongfilets erop.

Benodigde Tefal producten