Tonijnsteaks met limoen en koriander

Tonijnsteaks met limoen en koriander

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 x 110 g verse tonijnsteaks
  • 1 limoen
  • 1 teen knoflook uit de pers of fijngehakt
  • 10 ml / 2 tl olijfolie
  • 5 ml/ 1 tl komijnpoeder (djinten)
  • 5 ml/ 1 tl gemalen koriander
  • Zwarte peper uit de molen
  • 1 el limoensap
  • Verse koriander
  • Partjes limoen

Bereidingswijze

Rasp de schil van de limoen fijn. Pers het sap uit de limoen en zet dit apart. Meng in een kom ½ theelepel limoenrasp, knoflook, olijfolie, komijn, gemalen koriander en wat peper tot een pasta. Snijd de huid van de tonijnsteaks.

Spoel af en dep droog met keukenpapier. Besmeer de tonijn aan beide kanten dun met de korianderpasta.

Verhit de Tefal-koekenpan totdat de Thermo-Spot van kleur verandert. Doe de tonijnsteaks in de pan en duw ze met de rand van een spatel omlaag, zodat er een lijnenpatroon op de gebakken vis ontstaat.

Bak 5 minuten; zet zo nodig het vuur lager. Keer de steaks en bak de steaks in nog 5 minuten gaar. Leg op keukenpapier om bakvet te verwijderen.

Serveer direct op voorverwarmde borden. Besprenkel met het limoensap en strooi de fijngehakte koriander eroverheen. Garneer met partjes limoen.

Benodigde Tefal producten